۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

چند وسیله مفید برای جابجائی

تجهیزاتی وجود دارند که افراد مبتلا به محدودیتهای حرکتی از جمله افراد دچار آسیب نخاعی ، می توانند برای حرکت دادن ایمن و آسان اندامها ی خود به خصوص هنگام جابجا شدن یا و به دست گرفتن وسائل مورد نیاز از آنها کمک بگیرند .

–    بالا برنده پا ( نوع معمولی )

این وسیله شامل یک بند بافته شده با ساقه ای محکم است که کاربر را قادر می سازد پای بی حرکت یا سفت خود را با استفاده از آن به بالا و پائین یا چپ و راست حرکت دهد . حلقه بالایی آن می تواند در دور دست یا مچ ثابت شود و حلقه پائینی جهت کمک به کنترل و بلند نمودن ، دور پای مورد نظر قرار می گیرد . طول آن ۳۴ اینچ (  حدود ۸۷ سانتیمتر ) است .

–    بالا برنده ی پا ( نوع  رکابی )

این وسیله نیز به شکل بند بافته شده با یک ساقه محکم است که فرد را قادر می سازد  پای سفت و بی حرکت خود را حرکت دهد . حلقه بالایی دور دست و مچ قرار می گیرد ، و رکاب به خاطر سفتی و شکل مثلثی که دارد به راحتی روی کفش قرار گرفته و می تواند به بلند کردن پا و کنترل آن کمک کند  . طول آن ۳۶ اینچ (حدود ۹۲ سانتی متر) است  .

–    دستگیره میله ای

یک دستگیره میله ای ، فلزی ، ساده و بسیار سبک وزن با یک دسته ی نرم و ضد لغزش و ضد زنگ  است که به راحتی در داخل چفت درب خودرو ثابت شده و به عنوان یک وسیله ی کمکی برای وارد و خارج شدن ایمن افراد دچار محدودیتهای حرکتی از خودرو قابل استفاده است  . تقریبا”  برای درب هر نوع خودروئی قابلیت کاربرد دارد  . به راحتی حمل و نگهداری می شود .

–    یک زیر انداز لیز

این نوع زیراندازها کمک می کنند ، حرکت بیماران درحالی که بدن آنان روی تخت یا ویلچر قرار دارد ، بدون نیاز به بلند کردن بدن امکان پذیر باشد . مواقعی که برای یک دوره زمانی طولانی مدت ، نیاز به تغییر وضعیت بدن باشد ، لازم نیست که بعد از حرکت دادن بیمار این زیر انداز برداشته شود .
ابعاد اندازه های کوچک آن :
ابعاد اندازه های بزرگ آن :  حدود ۷۰ X 72 سانتیمتر
ابعاد اندازه های بزرگ آن :  حدود ۸۰ X 110 سانتیمتر

–    بلند کننده ی ران

این وسیله برای جابجا کردن پا از یک نقطه به نقطه دیگر ایده آل است . همچنین برای افراد دچار صدمات نخاعی یا افراد فاقد قدرت دست لازم برای حرکت دادن پاهای خود ، ایده آل است . می توان اندازه ی آن را برای جا گرفتن ران در آن تا  ۲۲  اینچ ( حدود ۵۶ سانتیمتر ) تنظیم کرد .
–    محافظ تکیه گاه دم دستی

این وسیله در جایی که تکیه دادن بالا تنه ضروری است ، می تواند مورد استفاده قرار گیرد  و یا می تواند برای تکیه دادن پاهای بیمارهنگام رفتن روی تخت یا خارج شدن از آن مورد استفاده قرار گیرد . جنس آن از الیاف پلی استر ساخته شده و داخل آن با فوم نرم پر شده است و برای پوستهای آسیب دیده و یا حساس نرم مناسب است  .
طول آن حدود ۱۰۵ سانتیمتر و قسمت لایه گذاری آن ابعادی حدود ۶۰ X 22 سانتیمتر دارد .

–    تشکچه ای با قابلیت سرخوردن به یک سمت

تشکچه ای با طراحی قوس دار است که مانع از سر خوردن فرد به سمت جلو می شود و تنها اجازه حرکت به سمت عقب را به او می دهد  . می تواند روی ویلچر، صندلی یا تخت مورد استفاده قرار گیرد.

–    زیر اندازی مخصوص جابجائی بدن ( سر دادن آن ) و ثبات بدن

این زیر انداز ضمن ایجاد ایمنی ، جابجا شدن بیماران را هنگامی که روی تخت یا صندلی هستند آسان می کند  و با استفاده از آن، دیگرنیازی به بلند کردن بدن نخواهد بود  . اگر تغییر وضعیت بدن برای یک دوره طولانی مدت ضروری باشد ، لازم نیست که بعد از جابجا شدن بیمار برداشته شود . برای جلوگیری از حرکت ناخواسته فرد به سمت جلو ، قسمت انتهائی آن از مواد ضد لغزش ساخته شده است .
ابعاد انواع کوچک آن   ۱۸ x19.5  اینچ (  حدود ۴۶ x 50 سانتیمتر ) است .

–    پد ضد فشار یک طرفه

این پد محتوی یک فوم مخصوص ضد فشار است که راحتی فوق العاده ای را برای فرد فراهم می آورد . جنس پارچه ی آن طوری است که بیمار هنگام حرکت ، تنها در یک جهت سر می خورد ، اما در جهت مخالف هیچ حرکتی نکرده وقفل می شود . ابعاد آن ۱۷¾” x 17¾ اینچ ( حدود ۴۵ x 45 سانتیمتر ) است .

 

منبع مورد استفاده : سایت : http://www.forrmobility.co.uk  –  تهیه و تنظیم از : مهندس عباس کاشی ( e mail :  ohealth2007@yahoo.com)  – انتشار: انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران