۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

۷ فایده ی مصرف ماهی برای افراد نخاعی

 ماهی یکی از منابع غذائی است که برای داشتن یک رژیم غذائی سالم می تواند  در زمره مناسب ترین غذاها برای عموم افراد در نظر گرفته شود . این منبع غذائی ، منبع فوق العاده ای از امگا ۳ ، اسیدهای چرب است . هر دوی این مواد جهت پیشگیری از گستره وسیعی از بیماریها شناخته شده اند . این مقاله را بخوانید تا با نقش آنها آشنا شوید :

۱٫ حافظت در برابر بیماری های قلبی

مطالعات متعددی در زمینه تاثیر مصرف ماهی و حفاظت در برابر بیماریهای قلبی ، انجام شده است که نشان می دهد خوردن یک مقدار تنظیم شده از انواع ماهی بصورت هفتگی ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و حتی احتمال زنده ماندن فرد پس از یک حمله قلبی را افزایش نیز می دهد . روغن ماهی به ماده کاهنده چسبندگی خون نیز معروف است ، و از این رو با مصرف ماهی تمایل به لخته شدن خون محدود می شود .

۲. کاهش خطر سرطان پروستات

مطالعات انجام شده در سوئد نشان داده که عنصرسلنیوم که در بسیاری از انواع ماهی ها یافت می شود ، بطور قابل توجهی به مبارزه بدن با سرطان کمک می کند و احتمال ابتلا به سرطان پروستات درمردانی که ماهی مصرف می کنند ،  نسبت به کسانی که ماهی مصرف نمی کنند ، کمتر است  .

۳٫ کمک به جلوگیری از افسردگی

همانطور که در بالا ذکر شد ، ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب امگا ۳ است . این مواد به عنوان افزایش دهنده های سطح سروتونین در مغز انسان شناخته شده اند . بنابراین افراد مصرف کننده ماهی از نظر ذهنی ، خوش بین تر و شادتر هستند ، بنابراین مصرف ماهی منجر به کاهش افسردگی و ترش روئی آنها می گردد .

۴٫ جلوگیری از آلزایمر

مصرف ماهی به کاهش خطر ابتلا به بالا بودن فشار خون کمک زیادی می کند . بنابراین ، احتمال ایجاد زوال عقل یا آلزایمر نیز تا حد زیادی کاهش می یابد . علاوه بر این ، سلول های مغزی به دلیل وجود اسید های چرب اشباع نشده در بسیاری از انواع ماهی ، کمتر در معرض خطر آسیب قرار می گیرند .

۵٫ مبارزه در برابر آرتروز

بدن ما با کمک اسیدهای چرب امگا ۳، نه تنها با آرتریت ، بلکه با بسیاری از انواع عوارض التهابی بدن به خوبی مبارزه می کند . در واقع این مواد به کنترل چرخه التهاب بدن کمک می کنند و می توانند در ماهیهائی مانند ماهی خال مخالی، ماهی تن، ساردین، ماهی آزاد و قزل آلا یافت شوند .

۶٫ بهبود وضعیت پوست

یک رژیم غذایی شامل انواع ماهی از قبیل ماهی قزل آلا ، می تواندبه عنوان یک رژیم فوق العاده برای پوست محسوب شود . مصرف منظم و در عین حال در حد اعتدال ماهی دارای فوائدی از جمله خواص ضد پیری، اثرات ضد چین و چروک است و از این رو باعث جوانتر شدن ظاهر افراد نیز می شود .

۷٫ آسم

هنگامی که یک رژیم غذائی منظم ازماهی برای افراد در نظر گرفته می شود ، خطر ابتلا به آسم ، به خصوص در کودکان ،  تا حد زیادی کاهش می یابد . چرا که ماهی سرشار از پروتئینهائی است که در ساخت وساز تعداد زیادی از اجزای مواد مغذی مورد نیاز در طول دوره رشد تاثیرگذارند.

بنابراین :

با توجه به فوائد ذکر شده  ، اگر بدنبال یک رژیم غذائی حاوی مجموعه ای از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی هستید ، مطمئن باشید که مصرف منظم یک رژیم غذائی حاوی ماهی نیازهای شما را برآورد خواهد کرد . با این حال ، استفاده از یک یا دو وعده در هفته ماهی ، چیزی است که پزشکان اعتقاد دارند باید مصرف شود  ، اما برای اطمینان از دوز واقعی مورد نیاز با بدن خودتان بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت نمائید .

منبع : سایت  http://en-maktoob.entertainment.yahoo.com  – تهیه و تنظیم از : مهندس عباس کاشی ( e mail :  ohealth2007@yahoo.com)  –  انتشار: انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران