۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

سخنی با خوانندگان

امروزه هزینه های برگزاری کنفرانس ها بسیار افزایش یافته است و توان مالی ساختارهای خدمات رسان در زمینه آسیب نخاعی قادر نیست چنین هزینه هایی را تامین نماید . با این وجود نمی بایستی روند مستندات سازی اطلاعات علمی متوقف شود زیرا در آینده تاثیرات زیان باری در پی خواهد داشت وباعث خواهد شد که از دقت تصمیم گیری ها در امور آسیب نخاعی کاسته شود .

به همین خاطر انجمن معلولان ضایعات نخاعی استان تهران با همکاری مرکز ضایعات نخاعی جانبازان تصمیم گرفتند که یک سلسله کنفرانس هایی را به صورت اینترنتی برنامه ریزی و اجرا نمایند . اولین کنفرانس اینترنتی با عنوان اولین کنفرانس اینترنتی نقش سفر در سلامتی افراد نخاعی و فراهم سازی تسهیلات برای آنان برگزار شد و فراخوان مقاله آن برای همه سازمان های دولتی و غیردولتی مرتبط با آسیب نخاعی و همچنین برای کلیه موسسات و شرکت های خدمات رسان فعال در زمینه آسیب نخاعی ارسال شد و تا تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۰ در کل شش مقاله و یک تجربه برای دبیرخانه کنفرانس ارسال شد . اگرچه این تعداد مطالب ارسالی نشان می دهد که تعداد علاقمندان به ارسال مقاله بسیار کم بوده است اما با این وجود باعث گردید که مطالب ارزشمندی در خصوص نقش سفر و موضوعات مرتبط ارسال شود که بی شک در آینده می تواند برای کسانی که می خواهند در این زمینه تصمیم گیری نمایند ، کمک کننده باشد و شاید بتواند تا حدی از تصمیمات سلیقه ای افراد بکاهد . اصولا کارهایی که به شیوه متفاوتی ارائه می شوند در ابتدای کار با استقبال کمی روبرو می شوند اما اگر استمرار یابند می توانند زمینه ساز کارهای با ارزش شوند . یکی از نتایج این گونه کنفرانس ها ، به علت آنکه باعث کاهش هزینه ها می شود ، افزایش تدوام اجرای آنهاست و دومین نکته مهمی که باید به آن توجه کرد ، این واقعیت است که در دنیای امروز اگر سازمانی متولی خدمات رسانی برای یک گروه هدف خاص می باشد ،باید اعضای سازمانی خویش رابه سمت یادگیرندگی هدایت کند ، در غیراین صورت این سازمان ها به جای اینکه تاثیرگذار باشند ، ممکن است در اثر تصمیم گیری های ضعیف تاثیرات نامطلوبی را نیز به همراه داشته باشد .بهترین پژوهش ها از دیدگاه پیتردراکر در جایی اتفاق می افتند که در نقطه برخورد با گروه هدف انجام شود یعنی کسی می تواند پژوهش های های ارزشمندی را به انجام رساند که دائما با گروه هدف خویش در ارتباط است ، سازمان های غیردولتی خدمات رسان آسیب نخاعی محلی برای آمد و رفت افراد نخاعی است و می توان گفت می تواند محلی باشد برای زایش اطلاعات و تجربیات با ارزش و اگر دانشگاه ها و نهادهای علمی با این گونه سازمان ها مشارکت فعالانه داشته باشند تجربیات با ارزشی را می توان ثبت کرد که در آینده می تواند کمک مهمی برای برنامه ریزان باشد ،از طرفی چنین سازمان هایی نیز از نظر مدیریت علمی رشد کرده و می توانند با درایت امور خود را به پیش ببرند .

اما با تمام این ها جامعه آسیب نخاعی کشور نیازمند انسان ها سخت کوش و توانمند و متفکری است که در این میدان قدم گذاشته و در جهت حل مشکلات آنان قدم های با ارزشی را بردارند .

همچنین لازم است از آن دسته از عزیزانی که با همت بالای خود در این راه قدم گذاشته و با نیت خدمت کردن به این قشر ارزشمند ثمرات فکری ارزشمند خویش را ارسال کرده اند تشکر و قدردانی نمود .

در خصوص ارسال تجربیات

در خصوص ارسال تجربیات ارزشمند ، جناب آقای رمضانعلی کاوسی جانباز ضایعه نخاعی گردنی تجربیات ارزشمند خویش را در خصوص نقش سفر در سلامت جسمی و روانی افراد نخاعی ارسال نموده اند و با توجه به اینکه بیان کننده این تجربیات خود سختی ها و مرارت های آسیب نخاعی را تجربه کرده است ، بی شک این تجربیات از ارزش فراوانی برخوردار است و همچنین می بایستی از ایشان به دو علت تقدیر ویژه ای به عمل آورد ، اول آن که به علت همت والای ایشان که تجربیات خود را علیرعم سختی های فراوان در تایپ کردن ، مستند سازی کرده و آن را به علاقمندان در کشور تقدیم نموده است و دوم به علت مستند سازی مستمر تجربیات خود که در وبلاگ ایشان می توان این مستند سازی ها را مطالعه نمود و این کار بزرگی است که جا دارد در اینجا مورد تحسین واقع شود.

در خصوص ارسال مقالات

مقاله “تأثیر نقش سفر بر سلامت جسمی و روانی افراد نخاعی ( زن و مرد ) در شهر شیراز” که توسط نویسندگان آن آقای فرزاد پورغلامی ،آقای رضا فراشبندی ،آقای حمید صباغیان و خانم طاهره جعفری در ۱۵ صفحه ارسال گردید ، نتایج با ارزشی را در خصوص نقش سفر در سلامتی افراد نخاعی نشان می دهد و لازم است از این عزیزان به علت اینکه در زمینه سفر و برای این قشر زحمت کش به پژوهش پرداخته اند و نتایج آن را ارسال کرده اند تشکر و قدردانی نمود و مطالعه این مقاله تحقیقی می تواند عمق دید خوانندگان را توسعه دهد و به همه مسوولین فعال در زمینه آسیب نخاعی گوشزد نماید که سفر نقش بسیار مهمی در سلامتی این افراد دارد و باید حمایت های لازم جهت انجام این کار ارزشمند صورت پذیرد .

مقاله “اطلاعاتی در مورد مسافرتهای هوایی افراد مبتلا به ناتوانی” که توسط آقای مهندس عباس کاشی تهیه شده است حاوی ۱۵ صفحه مطالب مربوط به مسافرت های هوایی افراد ناتوان و از جمله افراد نخاعی است که به صورت یک مطالعه مرور مقالات تهیه شده است که حاوی اطلاعات ارزشمندی است و در صورتی که این محتویات به مسوولین و کارمندان هواپیمایی آموزش داده شود می تواند در خدمات رسانی به افراد نخاعی در ایران تاثیر گذارباشد .

مقاله ” نقش سفر در سلامت جسمی و روانی افراد نخاعی ” که توسط خانم فریده حلمی ارسال شده است به موضوعات مهمی در زمینه سفر افراد نخاعی و معلولین پرداخته است و از جمله به نیازهای ضروری تورهای معلولین و مشکلات سفر معلولین اشاره شده است که در این جا لازم است از ایشان تقدیر و تشکر بعمل آید.

مقاله ” فناوری های کمکی اتصال صندلی چرخدار و حفظ کاربرد آن در وسایل نقلیه” که توسط آقای مهندس علامی و آقای دکتر سروش ارسال شده است به اختصار به انواع و استانداردهای فناوری های کمکی اتصال صندلی چرخدار و حفظ کاربرد آن در وسایل نقلیه پرداخته است که لازم است از تهیه کنندگان آن تقدیر نمود.

مقاله ” تفریح درمانی و نگاهی به تجربیات مرکز ضایعات نخاعی در برگزاری اردوهای درمانی آموزشی ” که توسط آقای دکتر مسعود جوادی ارسال شده است به مهمترین فواید تفریح درمانی اشاره دارد و از طرفی تجربیاتی در مورد اردوهای برگزار شده مرکز ضایعات نخاعی مواردی بیان شده است که لازم است از ایشان تقدیر و تشکرنمود.

مقاله “نظرسنجی در خصوص مناسب سازی اتوبوس های ویژه سفر افراد دچار آسیب نخاعی” توسط آقای حمید میرزاآقایی ارسال شده است و نظرات افراد نخاعی را در مورد ویژگی های یک اتوبوس مناسب سازی شده بیان می کند که در این رابطه از ایشان تشکر و قدردانی می شود .

همچنین در کنار این مقالات ، تمامی مقالاتی که در سایت مرکز ضایعات نخاعی در خصوص سفر منتشر شده است ، ارائه شده است تا علاقمندانی که دوست دارند در این خصوص به مطالعه بپردازند تمامی این مطالب را به صورت یکجا در اختیار داشته باشند .همچنین تمامی مقالات به صورت یک لوح فشرده آماده شده است که در انجمن معلولان ضایعات نخاعی استان تهران در دسترس خواهد بود

با توجه به فصل تابستان .ضرورت توجه برنامه ریزان برای اقدامات اساسی در خصوص سفر افراد نخاعی روز به روز اهمیت می یابد و لازم است همه دست اندرکاران با مشکلات و پیشنهادات ارائه شده در خصوص موضوع سفر در افراد نخاعی آشنا شوند و تصمیمات مهمی برای انجام این کار ارزشمند اتخاذ نمایند . متاسفانه بعد از هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت ها بسیاری از افراد نخاعی دیگر قادر به حضور فعالانه در جامعه نیستند و بسیاری از آنان در محیط های خانگی منزوی شده اند و هر روز به تعداد کسانی که دچار زخم فشاری می شوند ، اضافه می شود و به همین خاطر انجام سفرها و حضور در جامعه به نحو قابل توجهی از عوارض ثانویه در این عزیزان پیشگیری می نماید .

جامعه آسیب نخاعی ایران امروز نیازمند انسان های بلند همتی است که به درد این عزیزان حساسیت نشان داده و در راه بهبود زندگی آنان خدمات ارزشمندی را بردارند که اگر امروز اقدام نشود ، فردا دیر خواهد بود و به خاطر داشته باشیم که همه ما در معرض خطر آسیب نخاعی هستیم و در حدود شصت هزار فرد آسیب نخاعی در این کشور در شرایط سختی زندگی می کنند.