۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

۱۰ خطر شایع برای سلامتی شما که احتمال دارد در زمستان با آن مواجه شوید

برخی از عوارض بهداشتی مانند آسم ، گلو درد و زخم های ایجاد شده در آب وهوای سرد ، با شروع فصل سرما شیوع پیدا کرده یا بدتر می شوند . از آنجائی که افراد مبتلا به آسیب نخاعی باید اهمیت بیشتری به این عوارض داشته باشند  ، این مقاله شما را با چگونگی مقابله با بیماری های مرتبط با آب و هوای سرد آشنا خواهد نمود :  

۱) سرماخوردگی

شما می توانید با شستشوی مرتب دست های خود به پیشگیری از سرماخوردگی کمک زیادی کنید . این کار باعث از بین رفتن میکروبهایی می شود که ممکن است در اثر تماس دست شما با سطوح استفاده شده توسط سایر مردم مانند کلیدهای برق و دستگیره درب ها ، وارد بدن شما گردند . بنابراین در این خصوص موضوع مهم است که فقط از وسائل شخصی خودمان مانند لیوان و حوله استفاده کنیم  ، به خصوص هنگامی که یکی از افراد منزل بیمار می شود .

نکته ی مهم : اگر به سرما خوردگی مبتلا شدید ، به جای دستمالهای پارچه ای از دستمالهای یکبار مصرف استفاده کنید ، تا از میکروبی شدن مکرر دستهای خود جلوگیری شود.

۲) گلو درد

گلو درد در زمستان شایعتر از سایر فصول است و تقریبا” منشاء آنها عفونتهای ویروسی می باشد . مدارکی در دسترس هستند که نشان می دهند تغییرات دمائی مانند رفتن از یک محیط گرم به محیط سرد ، مثل جابجائی از اتاق گرم داخل منزل به محوطه ی سرد بیرون ، می تواند بر روی ایجاد گلو درد تاثیرگذار باشد .

نکته ی مهم : یک راه سریع و آسان برای رفع گلو درد این است که محلول آب نمک گرم غره غره شود . این کار باعث بهبودی عفونت نمی شود ، اما خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند اثر تسکین دهنده ای داشته باشد . یک قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب جوشیده ی خنک حل کنید .

۳) آسم

با آغاز فصل سرما ، علائم بارز آسم مانند خس خس سینه و تنگی نفس مشهود خواهد بود . از این رو افراد مبتلا به آسم و بیماریهای تنفسی باید در فصل زمستان مراقبتهای ویژ ه ای را به عمل آورند .

 

نکته ی مهم : بهتر است در روزهای خیلی سرد ، به خصوص روزهایی که باد سرد می وزد ، از خانه خارج نشوید . اما اگر ضرورت پیدا کند که از منزل خارج شوید ، یک شال گردن یا ماسک روی بینی و دهان خود قرار دهید . در مورد مصرف منظم داروهای خود فوق العاده مراقب باشید ، و اسپری های نجات خود را نزد خود و در یک جای مناسب نگهدارید .

۴)نورو ویروس

نورو ویروس ازعوامل مضری است که به عنوان میکروب استفراغ در زمستان نیز شناخته می شود و به شدت باعث عفونی شدن معده می شود . این عامل بیماری زا می تواند در تمام طول سال فعال شود ، اما در فصل زمستان و در مکان هایی از قبیل هتل ها و مدارس شایع تر است . این بیماری بسیار ناخوشایند است ، و معمولا بیش از چند روز طول می کشد .

 

نکته ی مهم : هنگامی که مردم مبتلا به اسهال و استفراغ می شوند ، برای جلوگیری از کم آبی بدن ، مهم است که مقدار زیادی مایعات بنوشند. به خصوص کودکان و افراد مسن به طور خاصی در معرض خطر هستند . با نوشیدن سرمهای خوراکی (که در داروخانه ها هم موجود است) ، می توانید خطرات ناشی از کم آبی بدن را کاهش دهید.

۵) درد مفاصل

بسیاری از افراد مبتلا به آرتریت ( آرتروز مفاصل ) اظهار می کنند که درد مفاصل آنها در فصل زمستان شدیدتر می شود . اما هنوزهم مشخص نیست که علت آن چیست . اما دیده شده که تنها نشانه هائی که در مفاصل دیده می شوند ، مثل  درد و سفتی ، تحت تاثیر آب و هوا قرار دارند . اما هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد تغییرات آب و هوا باعث آسیب دیدگی مفاصل می گردد.

نکته ی مهم : بسیاری از مردم در طول ماههای زمستان کمی افسرده می شوند  و این مسئله باعث می شود که دردهای خود را بیشتر حس کنند . در زمستان همه چیز از جمله عوارض پزشکی بدتر می شود . اما ورزش روزانه می تواند وضعیت جسمی و روانی فرد را بهبود بخشد . در میان ورزشها شنا ایده آل است ، چرا که هنگام شنا مفاصل در وضعیت راحتی قرار دارند .

۶)زخم های سرد

بسیاری از ما می دانیم که زخم های سرد ( مثل تب خال ، یا آفت ) نشانه آن است که ما تحت استرس و فشار هستیم . از آنجائی که هیچ درمان خاصی برای این نوع زخم ها وجود ندارد ، می توانید با جستجو در وضعیت خودتان در طول زمستان احتمال ابتلاء به این زخمها را کاهش دهید.

نکته ی مهم : سعی کنید هر روز به کارهائی بپردازید که باعث کاهش استرس تان می گردد . از جمله : گرفتن یک دوش حمام آب گرم ، گردش در پارک یا تماشای یکی از فیلم های مورد علاقه خود .

۷) حملات قلبی

حملات قلبی در زمستانها شایع تر هستند . این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که سرمای شدید وناگهانی باعث افزایش فشار خون شده و در نتیجه ی آن فشار بیشتری بر روی قلب وارد خواهد شد. از این رو وقتی در معرض سرما قرار می گیریم ،  قلب نیز مجبور است که برای حفظ دمای بدن سخت تر کار کند .

نکته ی مهم : خانه خودتان را گرم نگه دارید . دمای اتاق های اصلی مورد استفاده خانه خود را در حد ۲۱ درجه سانتیگراد ( ۷۰ درجه فارنهایت ) نگه داشته و می توانید از یک بطری آب گرم یا پتوی الکتریکی ، برای گرم نگه داشتن بستر خود استفاده کنید . هنگام بیرون رفتن از منزل از کلاه ، شال گردن و دستکش استفاده نمائید .

۸)   عارضه ی دست سرد

پدیده رینود یک بیماری شایع است که باعث می شود انگشتان دست و پا دچار تغییر رنگ شده و در آب و هوای سرد بسیار دردناک  شوند . در این عارضه انگشتان به رنگ سفید در آمده و سپس قرمز شده و دچار لرزش و سوزش می شوند. همه ی اینها نشانه ای از ضعیف شدن گردش خون در رگ های خونی کوچک دست و پا است . در موارد شدیدتر ، داروها می توانند به بهبودی عارضه کمک کنند ، اما بسیاری از افراد با همین نشانه ها کنار آمده و زندگی می کنند .

 

نکته ی مهم : سیگار نکشید و یا مایعات کافئین دار (که می تواند باعث بدتر شدن علایم شود ) ننوشید و همیشه هنگام بیرون رفتن در آب و هوای سرد،  دستکش، جوراب  و کفش های گرم بپوشید .

۹)   خشکی پوست

خشکی پوست یک بیماری شایع است و اغلب در طول زمستان و زمانی که رطوبت محیط کم است ،  بدترمی شود  . استفاده از مرطوب کننده ها در فصل زمستان ضروری است . بر خلاف باور عموم مردم ، لوسیونهای مرطوب کننده و کرم ها توسط پوست جذب نمی شود، بلکه آنها به عنوان یک درزگیر عمل کرده و از تبخیر رطوبت طبیعی پوست جلوگیری می کنند . بهترین زمان برای مرطوب کردن پوست بعد از حمام یا دوش گرفتن است ، یعنی هنگامی که پوست هنوز مرطوب می باشد  ، و سپس قبل ازخواب .

 

نکته ی مهم : به جای گرفتن دوش داغ ازدوش گرم استفاده کنید . آبی که بیش از حد داغ باشد باعث می شود که شما احساس کنید پوستتان خشک شده و دچارخارش شود .همچنین آب داغ موجب می شود موهای شما خشک و کدر بنظر برسد.

۱۰) آنفولانزا

آنفولانزا از عوامل مرگ ومیر تعداد زیادی از افراد آسیب پذیر محسوب می شود . افراد ۶۵ سال به بالا و کسانی که مدتهای طولانی مدتی دچار عوارض خاص از جمله دیابت و بیماری های کلیوی هستند ، همچنین افراد تتراپلژی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر هستند . بهترین راه برای جلوگیری از آنفلوآنزا استفاده از واکسن آنفولانزا است که حفاظت خوبی در برابر آنفلوآنزا ایجاد کرده و برای یک سال هم دوام دارد .

نکته ی  مهم : اگر شما جزو گروههای پر خطر هستید ، برای تزریق واکسن آنفولانزا به پزشک خود مراجعه کنید

منبع  : سایت : http://www.nhs.uk   – تهیه و تنظیم از : مهندس عباس کاشی ( e mail :  ohealth2007@yahoo.com)  – آبان  ماه سال ۱۳۹۱ – انتشار: انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران