۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

مصائب بیماران ضایعه نخاعی غرب کشور

خبرگزاری مهر، استان‌ها: چند سال پیش که «دکتر مکارچی» مالک ساختمان شهید بهشتی که یک هتل آپارتمان بود، به ایران آمد و مالکیت این مکان را در اختیار سازمان بهزیستی قرار داد تا به معلولان خدمات‌رسانی کند، اما بعد از فوت وی در سال ۸۷ این بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شد و هم چنان نیز این روند ادامه دارد…

این وضعیت درحالی است که از یک سو، معلولان همدانی این روزها با پیشروی پروژه بیمارستان اکباتان و تخلیه بیمارستان بهشتی و نقل مکان آن به بیمارستان مذکور، چشم‌انتظار بازگشت آن به بهزیستی و ارائه خدمات به این جامعه هدف هستند و از سویی دیگر بارها در رسانه‌ها از سوی مسئولین مربوطه عنوان شد که با ساخت بیمارستان اکباتان، بیمارستان بهشتی به آنجا نقل مکان می‌کند.

حال، با توجه به اینکه در نیمه اردیبهشت ماه سال جاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از افتتاح بیمارستان اکباتان در همدان خبر داده است، باز هم این مطالبه پیش می‌آید که صحبت‌ها بر سر بازگشت بیمارستان بهشتی به جامعه هدف بهزیستی مطرح شود.

در همدان حدود ۵۵ هزار فرد دارای معلولیت وجود دارد، معلولیت‌هایی که جسمی، بینایی، شنوایی، اعصاب و روان، صوت و گفتار وغیره هستند و شدت های معلولیت بالا در آنها نیازمند حمایت‌های مادام العمر و همه جانبه است؛ معلولانی که بیش از هر چیز نیازمند خدمات همه جانبه به ویژه خدمات جامع توانبخشی هستند. علاوه بر این افراد، بیمارستان بهشتی به تمامی افراد ضایعه نخاعی در غرب کشور خدمات می‌داد که حتی این حوزه نیز این روزها تعطیل شده است…

ساختمان شهید بهشتی

وقتی بخش ضایعه نخاعی‌ها هم تعطیل شد

محمدعلی افشاری در این خصوص، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مالکیت بیمارستان شهید بهشتی در کل آن محوطه و منطقه به بهزیستی واگذار شده بود و مدتی نیز بحث درمانی بیمارستان زیر مجموعه بهزیستی بود تا جایی که رئیس بهزیستی به عنوان رئیس بیمارستان معرفی شده بود؛ گفت: در آن زمان، در شهرستان همدان یک الی دو بیمارستان درحال تعمیر و احداث بودند و حجم زیادی از کارها روی زمین مانده بود.

رئیس جامعه توانمندان استان همدان با بیان اینکه علوم پزشکی آنچه که به ما گفته بود، این بود که به طور موقت بیمارستان شهید بهشتی را زیر مجموعه علوم پزشکی ببرند که به صورت اجاره مبلغی پرداخت کنند و از فرانشیزهایش برای درمان معلولین استفاده شود؛ اضافه کرد: این روزها، روند با این مسیر پیش نمی‌رود.

وی خاطرنشان کرد: در آن زمان، تنها بخشی که بعد از این واگذاری برای بهزیستی همدان و جامعه هدف آن مانده بود، بخش ضایعع نخاعی بود، یعنی درمان ضایعه نخاعی‌ها که نیاز به بستری داشتند چراکه ضایعه نخاعی‌ها مشکلات زخم بستر و یکسری از مشکلات دیگر را دارند که حتماً باید تحت مراقبت وتحت نظر پزشک باشند.

افشاری با تصریح بر اینکه این بخش تا قبل از کرونا در اختیار بهزیستی بود و به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کرد؛ ادامه داد: از کل آن بیمارستان به آن بزرگی، یک بخش فقط در اختیار بهزیستی و ضایع نخاعی‌ها بود که متاسفانه با شروع کرونا و در زمان کرونا به بهانه اینکه از کرونا جلوگیری کنند و مسائلی دیگر، این بخش را هم تعطیل کردند.

عضو انجمن معلولین شهرستان همدان در ادامه گفتگو با بیان اینکه علوم پزشکی قول داده بود که بعد از کرونا این بخش مجدد راه اندازی شود ولی تاکنون حدود یک سال ونیم الی دو سال است که وضعیت کرونا تثبیت شده ولی در حال حاضر آن بخش را تحویل بهزیستی نمی‌دهند؛ گفت: در حال حاضر، هیچ گونه بخشی به عنوان ضایعه نخاعی های همدان در بیمارستان شهید بهشتی وجود ندارد.

وی ادامه داد: این مسئله باعث شده که یکسری مشکلات و چالش‌ها برای بیماران ضایعه نخاعی ایجاد شود، چنانکه برای درمان زخم بسترهایشان و همینطور امور توان بخشی آنها که دچار مشکل شده‌اند، این چالش‌ها مضاعف شده است.

وقتی بخش ضایعه نخاعی‌ها هم تعطیل شد

زور معلولان غرب کشور به علوم پزشکی همدان نمی‌رسد

افشاری در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه هر چقدر هم اعتراضات انجام می‌شود، متاسفانه زور دوستان علوم پزشکی خیلی بیشتر از بهزیستی است و این قشر نمی‌توانند به حقشان برسند، ادامه داد: ملکیتی که در آنجا وجود دارد و فضایی که هست، علوم پزشکی را وسوسه می‌کند که آن همه ثروتی که آنجا خوابیده را به نوعی از دست ندهد؛ اما این درحالی است که می‌داند که آن همه ثروت و ملک، آن بیمارستان و امکاناتش و آن فضای به آن بزرگی وقف معلولین است و در حوزه معلولین باید استفاده شود.

رئیس جامعه توانمندان استان همدان افزود: ما در کل غرب کشور، به غیر از همین بخش هیچ بخشی را برای ضایعه نخاعی نداشتیم، بخش ضایع نخاعی شهید بهشتی که به علت دلایل نامعلومی آن را هم از حیطه اختیارات بهزیستی خارج کردند و تعطیل شد.

وی ضمن ابراز گلایه مندی از این وضعیت، خاطرنشان کرد: کل این بیمارستان شهید بهشتی متعلق به بهزیستی و کارهای درمانی که آنجا انجام می‌دادند زیر مجموعه بهزیستی بود، خود بهزیستی پزشک‌ان و نیروهایی را آنجا داشت و استخدام می‌کرد، بخش‌هایی را فعال داشت و یکی از بیمارستان‌های خوب استان همدان بود که متاسفانه بنا بر یکسری مسائل در زمان دولت‌های قبلی دست روی آن گذاشتند و آن را از بهزیستی گرفته‌اند.

ضایعه نخاعی های غرب کشور این روزها زیر سایه عدم بازگشت بیمارستان بهشتی به بهزیستی اند، مسیری که تمامی معلولان و توانیابان همدانی را نیز از خدمات توانبخشی جامع محروم ساخته است. از سویی با توجه به نظر فردی که این ملک را به معلولان اعطا کرده است، بی توجهی به تخلیه بیمارستان به نفع معلولان جای تامل دارد!

در حالی که قرار بود با ساخت بیمارستان اکباتان همدان، بیمارستان بهشتی تخلیه و به بهزیستی بازگردانده شود، اما حال که صحبت از افتتاح بیمارستان اکباتان (پس از قریب به ۲۰ سال) است؛ مسئولین مربوطه در علوم پزشکی باز هم بیمارستان دیگری را عَلَم کرده اند و خواستار اتمام پروژه ای چندین ساله هستند و باز هم معلوم نیست با اتمام آن، این بیمارستان به بهزیستی بازگردانده شود یا خیر.

بدین ترتیب، زمان آن رسیده تا مسئولین ارشد استان، سری به منزل مددجویان تحت پوشش بهزیستی زده و وضعیت نابه سامان و خانواده های تحت فشار بسیاری از آنها را ببینند؛ هزینه های توانبخشی را جویا شوند و بی توجهی به مطالبات و موجودیت این افراد را درک کرده و پیگیر خواسته های آنها باشند.