۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

۳۰ هزار معلول در آذربایجان شرقی بیکار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، محسن ارشد زاده صبح دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان و نخستین همایش اشتغال، کارآفرینی و توانمندسازی معلولان، نابینایان و ناشنوایان آذربایجان شرقی که در فرهنگسرای الغدیر برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت: در این استان ۱۶۰ هزار نفر معلول وجود دارد که ۲٫۴ درصد جمعیت استان را معلولان تشکیل می دهند و در حال حاضر ۳۰ هزار نفر از معلولان با مشکل بیکاری مواجه هستند.

وی با بیان اینکه محدودیت های معلولان نباید باعث محرومیت آنها از امکانات اجتماعی باشد، افزود: مسئولان برای استفاده معلولان از امکانات اجتماعی باید اقدامات جدی انجام دهند.

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی همچنین در ادامه با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۰ نفر از معلولان استان در سامانه اشتغال بهزیستی  ثبت نام کردند، افزود: حدود سه هزار نفر از معلولان استان افرادی تحصیل کرده هستند.

ارشدزاده خاطرنشان کرد: معضل مسکن و اشتغال یکی از مهم ترین چالش های معلولان استان محسوب می شود.

وی ادامه داد: اداره کل بهزیستی استان برای توانمندسازی معلولان، بهزیستی، سه درصد سهمیه اشتغال معلولان را در اختیار آنها قرار داده و اشتغال کارفرمایی، اشتغال خویش فرمایی با پرداخت حق بیمه کارفرما، اعطای تسهیلات اشتغال زایی از اهم اقدامات بهزیستی در جهت اشتغال زایی آنها بوده است.

ارشدزاده با اشاره به اینکه بخش های غیر دولتی نیز باید زیر نظر بهزیستی ۲۵ درصد اشتغال خود را در اختیار مددجویان بهزیستی قرار دهند، اظهار داشت: بخش های دولتی در به کارگیری سهمیه سه درصدی  اشتغال معلولان عملکرد ضعیفی دارند، این دستگاه ها نباید در اعطای تسهیلات اشتغال زایی سلیقه ای عمل کنند.

وی تاکید کرد: باید صندوق فرصت های شغلی و مرکز کاریابی ویژه اشتغال برای معلولان  ایجاد شود و کارگروه ویژه اشتغال زایی در شورای اسلامی شهر تبریز تشکیل شود.

ضرورت ایجاد بازارچه های محلی برای معلولان جسمی

مسئول انجمن اسلامی معلولان آذربایجان شرقی گفت: اشتغال مهم ترین مشکل معلولان آذربایجان شرقی است و ایجاد بازارچه های محلی برای معلولان جسمی می تواند کمکی در راستای حل این مشکل باشد.

 علی مشایخی نیز در این مراسم با بیان این مطلب اظهار داشت: مشکل اشتغال معلولان در چهار دوره شورای اسلامی کلانشهر تبریز مطرح شده بود اما متاسفانه در سه دوره گذشته هیچ اقدامی برای حل مشکلات این افراد انجام نشده بود و تنها در شورای چهارم به مسایل و مشکلات آنها رسیدگی می شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه افراد معلول شهروندان درجه دو حساب می شوند، در حالیکه این افراد نیز همانند دیگر افراد جامعه نیازهای یکسانی در جامعه دارند.

مسئول انجمن اسلامی معلولان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اگر مشکل اشتغال معلولان استان حل شود آنها در خرید مسکن و ازدواج هیچ مشکلی نخواهند داشت و اگر نیازهای مالی آنان تامین شود، هرگز  سربار خانواده و جامعه نخواهند بود.

وی با اشاره به وعده شهردار کلانشهر تبریز گفت: طبق وعده شهردار کلانشهر تبریز قرار است بازارچه همت برای معلولان ایجاد شود تا آنها بتوانند به صورت دائمی در آن مکان دستفروشی کنند.

مسوول انجمن اسلامی معلولان آذربایجان شرقی از کانون های فعال معلولان خواست تا با وحدت اسلامی در کنار یکدیگر فعالیت کنند و ابراز داشت: معلولان نباید تنها در زمان انتخابات به یاد افراد جامعه بیافتند، چرا که این افراد کارآفرین های کارآمدی هستند که در صورت حمایت به فعالیت های خود ادامه می دهند.

گفتنی است در پایان مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان حکم انجمن اسلامی معلولان به علی مشایخی ابلاغ شد.