جزئیات وبلاگ

به افراد نیازمند کمک کنید

  • خانه / مطالب / غذاهایی که بیماران…

نگاه کلی
پس از آسیب نخاعی ، معمولا” متابولیسم بدن بطور قابل توجهی تغییر پیدا می کند . از آنجا که افراد نخاعی از عضلات خود کمتر استفاده می کنند ، نیاز آنها به کالری روزانه نیز کمتر است . با این حال ، اگر عادات غذایی آنها پس از آسیب تغییر نکند ، ممکن است در معرض خطر چاقی و سایر عوارض مرتبط با سلامتی قرار گیرند . اجتناب از انواع خاصی از مواد غذایی پس از آسیب نخاعی می تواند به حفظ وزن سالم فرد کمک کند.

غذاهای آماده
غذاهای آماده یا اصطلاحا” فست فودها در رأس فهرست غذاهایی هستند که پس از آسیب نخاعی باید از آنها اجتناب شود ، چرا که معمولا” تنها یک وعده غذایی ازآنها حاوی مقدار زیادی کالری است . انجمن آسیبهای نخاعی گزارش می دهد که وعده های فست فود به طور متوسط حدود 1200 کالری انرژی دارند . این مقدار کالری برای برخی افراد ممکن است معادل نیمی از کل کالری روزانه توصیه شده به آنها پس از آسیب نخاعی باشد .
با توجه به دستورالعمل موسسه ملی تهاتری لندن ، نیاز به کالری روزانه یک فرد مبتلا به آسیب نخاعی معمولا” حدود 10 درصد کمتر ازیک شخص میانه است. حتی اگر آسیب دیدگی فرد شدید باشد یا غیر فعال باشد ، ممکن است نیاز او به کالری کمتر هم باشد . اجتناب از غذاهای فست فود می تواند به فرد کمک کند که کالری مصرفی خود را کاهش داده و همچنین از جذب چربی بیش از حد ، کلسترول و سدیم ( نمک ) که این غذاها معمولا” حاوی آن هستند ، جلوگیری می شود.

غذاهای پرنمک
انجمن آسیبهای نخاعی توصیه می کند که افراد مبتلا به پاراپلژی یا کوادری پلژی باید میزان مصرف نمک خود را به 500 تا 1000 میلی گرم در روز محدود کنند . مصرف بیش تر از این مقدار ممکن است باعث احتباس بیش از حد مایعات شود که می تواند بدن آنها را نسبت به شرایط مرتبط با سلامتی آسیب پذیر تر کند . سدیم بیش از حد می تواند باعث افزایش فشار خون گردد که یک عامل خطر برای بیماری قلبی و سکته محسوب می شود. سدیم نه تنها در نمک ، بلکه در بسیاری از سس ها ، چاشنی ها و وعده های غذایی آماده یافت می شود. خواندن برچسب ها و اجتناب از غذاهایی حاوی سدیم بالا می تواند به افرادی که با آسیب نخاعی زندگی می کنند کمک کند تا خطرخود را در برابر حمله قلبی و سکته مغزی کاهش دهند.

نوشیدنی ها وغذاهای شیرین
افراد مبتلا به آسیب نخاعی باید از مصرف غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی قند هستند اجتناب کنند . غذاهای شیرین معمولا” کالری بالاتری دارند ، بدون اینکه منفعت اضافه ای از جهت تغذیه ای داشته باشند . به عبارت دیگر ، بسیاری از غذاهای حاوی قند بالا ، عاری ازکالری هستند. دانشکده پزشکی بایلور توصیه می کند که چنین غذاهایی تنها کمترین بخش رژیم غذایی روزانه افراد نخاعی را تشکیل می دهند. از جمله این مواد غذایی می توان به سودا ، آب نبات ، کلوچه و کیک و از این قبیل چیزها اشاره نمود . علاوه بر این ، نوشیدنی های شیرین ، از جمله آب میوه ها یا چای های مخلوط شده ، نیز ممکن است حاوی مقادیر بسیار زیادی قند باشند .

نوشابه ها ی الکلی
نوشابه های الکلی یکی دیگر از نوشیدنی های کالری دار محسوب می شوند ، که نه تنها بدون اضافه کردن هر گونه تغذیه ، به تعداد کالری روزانه می افزایند ، بلکه عوارض جانبی بالقوه ی دیگری نیز دارند . الکل می تواند یک اثر افزایشی بر روی کالری مورد نیاز افراد نخاعی داشته باشد . به همین دلیل ، مصرف روزانه آن باید محدود شود. بیلور برای زنان مبتلا به آسیب نخاعی حداکثر یک نوشیدنی و برای مردان نخاعی دو نوشیدنی در روز را توصیه کرده است .

غذاهای حاوی چربی بالا

علاوه بر غذاهای فست فود و شیرینی ها ، مصرف انواع هله هوله مانند چیپس ، باید توسط افراد مبتلا به آسیب نخاعی محدود شوند . با این حال ، حتی غذاهای سالم هم در صورت عدم آماده شدن به یک روش مناسب می توانند به غذاهای با چربی بالا تبدیل شوند . برای مثال ، مرغ سرخ شده نسبت به مرغ پخته شده و یا برشته شده بطورقابل توجهی دارای کالری و چربی بیشتری دارد . به علاوه محدود کردن مقدار روغن و کره مورد استفاده در آماده سازی مواد غذایی می تواند کالری آنها را کاهش دهد ، ضمن اینکه محتوای تغذیه ای آنها حفظ می شود . بالاخره اینکه ، استفاده از برشهای باریک گوشت می تواند به کاهش مصرف چربی های اشباع شده برای افراد مبتلا به آسیبهای نخاعی اشباع است.

درباره نویسنده :

خانم اریکا ژاکواس (Erica Jacques ) متخصص کاردرمانی و نویسنده ای مستقل است که بیش از 15 سال تجربه کاری دارد. ژاک در سایت Mybackpaininfo.com و انواع وب سایت های دیگر و “Hope Digest.” مقالات زیادی را منتشر کرده است . وی درجه تخصص کاردرمانی خود را از دانشگاه کوئین مارگارت (Queen Margaret ) در ادینبورگ  اسکاتلند دریافت کرده و در زمینه بهداشت و سلامتی به عنوان یک صاحب نظر جهانی مطرح است  .

منبع مورد استفاده : مقاله : ”   Foods to Avoid for Spinal Cord Injury Patients” – اقتباس شده از سایت :  http://www.livestrong.com/article   –  ترجمه و تنظیم : مهندس عباس کاشی –  ( email: ohealth2007@yahoo.com) – انتشار: انجمن ضایعات نخاعی استان تهران

پاسخ دهید