۰۲۱ - ۸۸۰۰۱۳۶۱ کمک‌های مردمی

۸ ماده غذائی برای کمک به پیشگیری و درمان عفونت ادراری

عفونت ادرای از مشکلات شایع مبتلایان آسیب نخاعی محسوب می شود . از این رو این افراد که مستعد عفونت ادراری هستند ، همواره باید تمام تلاش خود را در پیشگیری از این مشکل بکار بگیرند . جدا از اقدامات پیشگیرانه از جمله : استفاده از روشهای مناسب و بهداشتی سونداژ ، تخلیه مرتب و منظم ادرار ، رعایت بهداشت فردی وغیره ،  یکسری از راهکارهای طبیعی توصیه شده اند که نقش آنها در پیشگیری از عفونت ادراری و کمک به درمان آن اثبات شده است .
طبق گفته قدیمی ها ، همیشه بهتر است که برای درمان هر مشکلی از روشهای طبیعی آن  استفاده شود .  بنابراین توصیه بر این است که مستعدان به عفونت ادراری سعی کنند از مواد تغذیه ای موثر نیز برای پیشگیری وتسهیل درمان عفونت دستگاه ادراری خود استفاده نمایند :
شایان ذکر است : هنگامی که عفونت شما در مراحل اولیه خود می باشد ، می توانید از مواد غذایی نامبرده شده در زیر استفاده کنید  تا عفونت خود را تا حد قابل توجهی کاهش داده و در همان مراحل اولیه به درمان آن کمک نمائید . اما فراموش نکنید که در هر حال با بروز علائم عفونت ادراری  شامل تب ولرز ، تیره شدن ادرار ،  خون آلود بودن یا بدبو شدن ادرار ، افزایش اسپاسم و …. باید فورا” به پزشک خود مراجعه کنید.

۱-    آب :

آب فراوان بنوشید : نقش آب در پیشگیری ا زعفونت ادراری بسیار قابل ملاحظه است .  به محض اینکه فهمیدید دچار علائم عفونت ادراری هستید ، به وفور آب بنوشید . این کار باعث رقیق شدن ادرار شما خواهد شد .

۲-    آناناس :

آناناس بخورید .  آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین ( Bromelain ) است .  خوردن یک فنجان پراز آناناس به شکل دوزهای منظم می تواند به درمان عفونت های دستگاه ادراری کمک کند .

۳ – عصاره کرانبری :

کرانبری یا قره قاط میوه‌ای جنگلی است که در ایران در جنگلهای منطقه ارسباران ، مخصوصا جنگلهای اطراف روستای عباس‌آباد به وفور یافت می شود.  طعم این میوه ترش است . خشک شده قره قات در عطاری‌ها یافت می شود . عصاره کرانبری راهی موثر برای درمان عفونتهای ادراری محسوب می شود ، چراکه اجازه نمی دهد باکتری ها به سلولهای موجود در مسیر دستگاه ادراری بچسبند .
بر اساس مطالعات منتشر شده در مجله میکروب شناسی و کلوئید کانادا ، مشاهدات بیوگرافی نشان داده که عصاره قره قاط می تواند باکتری پروتئوس میرابیلیس  (Proteus mirabilis ) ، که یکی از اشکال شایع در عفونت های دستگاه ادراری است ، را به خوبی مهار کند.

دم کرده قره قات را برای رقیق کردن خون نیز  تجویز می‌کنند و اعتقاد بر آن است که خوردن آن از سکته قلبی ممانعت میکند. توجه داشته باشید که قره قات را نباید با  بلوبری (Blueberry) اشتباه گرفت .

۴ – جوش شیرین :

این ماده با خاصیت اسیدیته کنندگی ادرار ، می تواند یک درمان بسیار موثر برای عفونت ادراری باشد . خوردن یک لیوان آب با یک قاشق جوش شیرین نه تنها علائم شما را کاهش می دهد ، بلکه از این بیماری جلوگیری می کنند .

۵ – آب میوه های طبیعی :

آب میوه های طبیعی منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند و ظرفیت بالائی برای کشتن باکتریهای بیگانه در بدن ما ایجاد می کنند . آب لیمو، عصاره نارگیل ، آب هویج ، آب نیشکر ، برخی از آب میوه هایی هستند که  اگر به صورت منظم مصرف شوند ، می توانند در پیشگیری و کنترل عفونت های ادراری موثر باشند . یک لیوان از آب تربچه نیز می تواند معجزه کند .

۶ – سرکه سیب :

سرکه سیب هم یک ماده مؤثر برای جلوگیری از چسبیدن باکتری ها به دیواره های جانبی سلولها محسوب می شود .

۷ – ویتامین  D  :

ین ویتامین می تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد ، چرا که ویتامین D به تولید پپتیدهای ضد میکروبی کمک کرده و از این طریق با عفونت ادراری مبارزه می کند .

۸ – پروبیوتیک ها:

پروبیوتیک ها باعث بهبود ایمنی دستگاه گوارش و کشنده میکروب های مضر هستند و به همین دلیل می توانند از بروز  UTI جلوگیری کند. بنابراین سعی کنید از فراورده های لبنی پروبیوتیک استفاده کنید .

البته برای مصرف پروبیوتیکها ، می توان از مکمل های آن نیز که بصورت قرص هستند نیز استفاده نمود .

هشدار : در پایان تاکید می شود که با مشاهده واحساس علائم عفونت ادراری سریعا” به پزشک مراجعه کنید

منبع : http://www.inlifehealthcare.com –  تهیه و تنظیم از : مهندس عباس کاشی ( e mail :  ohealth2007@yahoo.com)  – انتشار: انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران