ملاحظات مهم هنگام خواندن برچسب بسته محصولات غذایی
خواندن برچسبهای درج شده بر روی بسته بندی مواد غذایی موضوع مهمی است . کسانی که می خواهند کنترل وزن مناسبی داشته باشند باید به این برچسبها ، به دقت توجه کنند .حجم و مقادیر مواد مغذی موجود در بسته های محصولات غذایی ، تاثیر زیادی بر روی وزن بدن خواهند داشت و این مسئله برای افراد دچار آسیب نخاعی اهمیتی دو چندان دارد لذا نظر به اهمیت بالای این موضوع ، هنگام خواندن برچسب مواد غذایی ، باید به نکات زیر توجه داشته باشید :
- اندازه بسته غذایی
بعضی از بسته های کوچکی که شما بطور معمول برای یک وعده می خواهید بازکنید ، ممکن است به اندازه ۲ یا بیشتر از یک وعده غذایی حجم داشته باشند .
- وعده غذایی هر بسته
کنترل کنید تا فقط به اندازه یک وعده از بسته خارج شود .
- مقدار کالری
از طریق مقایسه کالری موجود در هر وعده غذایی ، محصولات را انتخاب کنید . مقدار کالری هر وعده توجه داشته باشید .
- مقداردرصد روزانه
به عنوان یک فرمول کلی : در مورد مواد مغذی مندرج روی برچسب به مقادیر زیر توجه کنید :
- معمولا” مقادیر ۵ درصد یا کمتر به معنی غذایی است که حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی است .
- مقادیر ۱۰ تا ۱۹ درصد از مقدار درصد روزانه ، به معنای این است که منبع خوبی از مواد مغذی در نظر گرفته شده است .
- مقادیر ۲۰ درصد یا بیشتر به این معناست که غذا حاوی مقادیر زیادی از آن مواد مغذی است .
توصیه :
- غذاهایی انتخاب کنید که دارای مقادیر زیادی فیبر ، ویتامین A و C ، کلسیم و آهن را انتخاب کنید .
- غذاهایی را انتخاب کنید که کم چربی ، کم کلسترول و کم نمک باشد .
مهارت خود را افزایش دهید : برچسب مواد غذایی را بخوانید .
با توجه به موضوعات زیر، مهارت خود را تهیه مواد غذایی افزایش دهید :
- هر بسته حاوی چند وعده غذایی است ؟
- برای یک وعده ( قسمت ) ، چه مقدار ازآن را باید استفاده کرد ؟
- در یک وعده چند کالری جذب می شود ؟ اگر کل بسته خورده شود ، چه مقدار کالری دریافت خواهید کرد ؟ .
- برای تعیین این که آیا مواد مغذی موجود در یک وعده مناسب است یا خیر ، به مقدار درصد مواد مغذی توجه داشته باشید .
- به مواد مغذی زیر توجه خاص داشته باشید :
- چربی کل
- فیبر
- ویتامین A